۲۳ آذر بیمه مسافرتی چیه؟
معرفی بیمه مسافرتی
بسیار سفر باید تا پخته شود خامی!
بیمه مسافرتی به منظور محافظت از مسافران در برابر خطرات احتمالی سفر به کار میره.بیمه مسافرتی به عنوان ابزاری مناسب برای حفظ سلامتی در برابر اتفاقاتی که ممکنه در حین سفر برای مسافر به وجود آید می تونه هزینه های مالی و ریسک ناشی از آن را در مسافرت کاهش بده. اکثر ما زندگی پرمشغله ای داریم که باید بین زندگی و کارمان تعادل برقرار کنیم.
مسافرت برای گذران اوقات فراغت انتخاب می شه. در طول سفر نیز مسافر انتظار داره زمانی را که برای استراحت خودش در نظر گرفته ، اگر حادثه ناگهانی برای خودش یا همراهانش رخ بده، نگرانی مالی نداشته باشه. بنابراین هنگام مسافرت به یکی از کشورهای خارجی باید از بیمه سفر استفاده بشه تا مسافر بتونه در مواقع لزوم از اون بهرهمند بشه.
در مورد اهمیت خرید بیمه مسافرتی میشه به این موارد اشاره کرد:
- در بسیاری از سفارت خانهها خرید این بیمه برای صدور ویزا الزامیه.
- بیمه مسافرتی بهترین راه برای جبران یا کاهش خسارتها و بهترین تضمین برای داشتن سفری امنه.
- هزینههای پزشکی در بعضی از کشورها بسیار سنگینه و استفاده از آنها بدون پشتیبانی شرکتهای بیمهای بسیار گران تمام میشه.
و در ضمن داشتن بیمه مسافرتی برای سفر به کشورهای عضو شینگن اجباری و برای دیگر کشورها اختیاریه.
پوشش های بیمه های مسافرتی چیا هستن؟
منظور از پوشش، مواردیه که در صورت وقوع حوادث و خطرات، توسط شرکت بیمه از اون حمایت میکنه.
پزشکی: تمام هزینههای به وجود آمده در اثر بیماریها یا حوادث و صدمات مختلف که نیازمند مراقبت پزشکی و بستری شدن در بیمارستان و مراکز درمانی باشه، توسط شرکت بیمه پرداخت میشه. در این پوشش کلیه هزینههای بستری، معاینه، درمان، جراحی و… تا سقف تعهد بیمهنامه جبران میشه.
دندانپزشکی: در خصوص هزینههای دندانپزشکی، تنها هزینه معالجه ضروری پرداخت میشه. هزینههایی مثل درمان عفونت شدید، دندان درد، کشیدن دندان و…
دارو: در صورت مفقود شدن داروهای همراه مسافر (به شرط ضروری بودن مصرف آنها) شرکت بیمه موظفه هزینه ارسال مجدد داروهای مورد نیاز بیمهگذار را پرداخت کنه.
بیماریهای خاص: در صورت وقوع حوادث نسبتا سنگین یا ابتلا به بیماریهای خاص، شرکت بیمه بر اساس شرایط شخص آسیب دیده و با مشورت پزشک مشخص میکنه که اقدامات لازم جهت درمان شخص را در همان کشور انجام بده یا زمینه را برای انتقال او به کشورش فراهم کنه. شرکت بیمه موظفه مناسبترین تصمیم را با مشورت پزشک متخصص بگیرن.
هزینههای بازگشت: در صورت ابتلا به بیماری یا وقوع حادثهای که بیش از ۱۰ روز نیاز به بستری شدن در بیمارستان داشته باشه، شرکت بیمه هزینه بازگشت یکی از همراهان بیمار را پرداخت میکنه.
هزینه همراه: همچنین در موارد دیگری که نیاز به بستری شدن بیش از ۱۰ روز وجود داشته باشه، هزینه رفت و آمد و اقامت یکی از بستگان درجه ۱ بیمار، توسط شرکت بیمه پرداخت میشه تا به عنوان همراه در کنار وی باشه.
هزینه مسائل حقوقی: در مواردی که بیمه مسافرتی شامل پوشش حقوقی باشه، شرکت بیمه حمایتهای حقوقی فراوانی از شخص به عمل میاره. مشکلات حقوقی ممکنه در صورت رعایت نکردن قوانین شهروندی در کشورهای خارجی و یا آشنا نبودن با قوانین و مقررات مربوط به آنجا رخ بده و شخص مسافر را با مشکلات و درگیریهای فراوان و همچنین هزینههای زیادی مواجه کنه. در این موارد شرکت بیمه حمایتهایی از قبیل مشاوره و پیگیری پرونده و همچنین پرداخت هزینههای مربوط به حق الوکاله و هزینههای مربوط به دادگاه و فرآیند دفاع را تعهد میکنن. این هزینهها در شرکتهای مختلف سقفهای گوناگونی دارن و هر شرکت بنا بر شرایط مربوط به خود اقدام به پرداخت آنها کنن.
هزینههای مربوط به بار، مدارک مسافر و تاخیر پرواز: در این پوششها، شرکت بیمه هزینه خسارت سرقت یا مفقودی بار و مدارک شخص و همچنین تاخیر در حرکت وسیله نقلیه مربوط به سفر را پرداخت میکنه.
مواردی که خارج از پوشش بیمه مسافرتی هستن
۱٫ بیماری سابقهدار، عوارضی که بیمهشده قبلاً از آن آگاهی داشته و قبل از شروع پوشش بیمهای برای آن تحت درمان بوده یا هست. ۲٫ جنگ، حمله نظامی، عملیات تروریستی ۳٫ خودکشی، صدمات عمدی وارده به خود، مشارکت در عمل مجرمانه ۴٫ آلودگی ناشی از تشعشعات هستهای ۵٫ زایمان در خلال سه ماه مانده به موعد زایمان و سقط جنین اختیار. ۶٫ آثار ناشی از مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و داروهای روانگردان بهاستثنای داروهایی که با تجویز پزشک مصرفشده باشد. ۷٫ اختلالات مادرزادی و بیماریهای ناشی از آن ۸٫ پیشگیری یا واکسیناسیون ۹٫ عوارض ناشی از فیزیوتراپی ۱۰٫ انرژیدرمانی و درمان بهمنظور زیبایی، معالجه از طریق چشمههای آبمعدنی ۱۱٫ عوارض ناشی از بیماریهای روانی و جنون ۱۲٫ انجام ورزشهای حرفهای و یا ورزشهایی که عرفا خطرناک تلقی میگردند مانند اسکی، پرشباچتر، صخرهنوردی و غیره ۱۳٫ بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، آتشفشان، رانش زمین
اعتبار بیمه مسافرتی چقدره؟
مدت بیمهنامه از زمان خروج از کشور و هنگام خوردن مهر خروج بر روی گذرنامه شروع میشه. از زمان صدور بیمه مسافرتی، بیمهگذار مدت مشخصی برای خروج از کشور فرصت دارد. این مدت برای بعضی شرکتهای بیمه شش ماه و برای بعضی دیگر تا یک ساله.
همچنین بهتره این نکته را بدونین که همه بیمههای مسافرتی، سفرهایی که کمتر از ۹۲ روز متوالی باشند را پوشش میدن. یعنی حتی اگر شما بیمه مسافرتی یک ساله خریداری کنین، باید هر ۹۲ روز به کشور برگردین، چون از روز ۹۳ ام به بعد دیگر تحت پوشش این بیمه نخواهید بود.
بهترین بیمه مسافرتی چیه؟
بهترین بیمه مسافرتی ممکنه برای هر فرد با توجه به شرایط سفر و وضعیت وی متفاوت باشه، اما میتوان برای انتخاب آن معیارهایی مثل کامل بودن پوششهای بیمهای، شرایط شرکت کمکرسان، نحوه پرداخت خسارت و … را در نظر گرفت.
همچنین برای انتخاب بهترین بیمه مسافرتی، اطلاع از نرخ و شرایط ارائه شده در تمام شرکتهای بیمه ضروریه که شما میتونین با استفاده از سایت بیمتیس در زمانی بسیار کوتاه نرخ و شرایط شرکتهای مختلف بیمه را ببینید، مقایسه کنین و با استفاده از مشاورههای تخصصی کارشناسان بیمتیس، بهترین بیمه را انتخاب کنین.
چجوری خسارت بیمه مسافرتی بگیریم؟
بیمه مسافرتی اشخاصی را که قصد مسافرت به خارج از کشور دارن تحت پوشش قرار می ده و اعتبار آن فقط در خارج از کشوره و کلیه خدمات موضوع بیمه مسافرتی با توجه به قرارداد فی مابین مطابق با شرایط عمومی توسط شبکه بین المللی تضمین و ارائه میشه.
همچنین مسافر می تونه خسارتهای وارده را طبق جداول مربوطه پس از ورود به ایران با ارسال مدارک لازم (بیمه نامه، کپی از صفحه اول شناسنامه، کپی پاسپورت از صفحه مربوط به ورود و خروج به کشور در آن سفر، اصل مدارک مربوط به هزینه های انجام شده و فرم اطلاعات خسارت که نزد شرکت می باشه) نهایت تا ۳۰ روز دریافت کنه.
بیمه مسافرتی ارزان
یکی از معیارهای مهم در انتخاب و خرید بیمه مسافرتی برای بسیاری از افراد، قیمت و ارزان بودن بیمهنامه است.
در بیمه مسافرتی، شرکتهای مختلف بر اساس مدت زمان سفر و همچنین مناطق جغرافیایی گوناگون، نرخهای متفاوتی را ارائه میدن که شما میتوانید پس از مقایسه قیمت بیمه مسافرتی در سایت بیمتیس ، ارزانترین آن را انتخاب کنین.
البته توجه داشته باشید که ممکنه یک بیمه مسافرتی ارزان، از پوششهای کامل و یا نحوه پرداخت خسارت مناسبی برخوردار نباشه. به همین دلیل پیشنهاد مشاوران بیمتیس اینه که در انتخاب بیمه مسافرتی علاوه بر قیمت، معیارهای مهم دیگر را نیز مدنظر قرار بدین.

محاسبه قیمت بیمه مسافرتی
بیمه مسافرتی بر اساس سه عامل اصلی محاسبه میشه:
سن مسافر،مقصد، مدت سفر
همچنین برای بعضی از مقصدها امکان انتخاب پوشش مالی نیز وجود دارد و این مورد نیز بر روی قیمت بیمه تاثیر میذاره.
سن مسافر
سن مسافر به نوعی مشخص کننده میزان احتمال وقوع مشکلات جسمی، میزان سلامتی و همچنین احتمال قرار گرفتن در معرض خطرات مختلفه .به این معنی که هرچقدر سن مسافر بیشتر باشه، مبلغ بیشتری به عنوان حق بیمه پرداخت کنن.
۰ تا ۱۲ سال
۱۳ تا ۶۵ سال
۶۶ تا ۷۰ سال
۷۱ تا ۷۵ سال
۷۶ تا ۸۰ سال
۸۱ تا ۸۵ سال
۸۶ سال و بیشتر
مقصد
کشورهای جهان توسط شرکتهای بیمه و بر اساس عوامل مختلفی به گروههای چندگانه تقسیم میشن. اگر در مدت مسافرت تنها قصد سفر به یک کشور را داشته باشید، به آسانی گروهی که کشور مقصد شما در آن قرار دارد را انتخاب میکنین. و اگر قصد مسافرت به چندین کشور را داشته باشید، باید توجه کنین که تمام مقصدهای شما در گروه بیمه خریداری شده قرار داشته باشه.
به صورت کلی هرچقدر محدوده جغرافیایی قید شده در بیمهنامه وسیعتر باشه و کشورهای بیشتری را شامل بشه، مبلغ بیمهنامه بیشتر میشه. مثلا محدوده تمام کشورهای جهان گرانتر و محدوده سفرهای زیارتی ارزانتر از سایر مناطق محاسبه میشن.
مدت سفر
هرچه مدت زمان سفر بیشتر بشه، هزینه بیمهنامه مسافرتی بیشتر میشه. مدت بیمه مسافرتی به مدت زمانی که قصد سفر دارید بستگی دارد و بر اساس بازههای زمانی ارائه شده انتخاب میشه.
۱ تا ۷ روز
۸ تا ۱۵ روز
۱۶ تا ۲۳ روز
۲۴ تا ۳۱ روز
۳۲ تا ۴۵ روز
۴۶ تا ۶۲ روز
۶۳ تا ۹۲ روز
شش ماهه
یک ساله
سقف تعهدات بیمه مسافرتی چیه؟
سقف تعهدات بیمه مسافرتی، میزان حداکثر هزینه شرکت برای جبران هزینه درمان یا خسارت مسافره. این سقف در بعضی از موارد قابل انتخابه و خریدار بیمه میتونه بین دو یا چند سقف تعهد حق انتخاب داشته باشه.
شرکت های کمک رسان بیمه های مسافرتی
از آن جایی که شرکتهای ایرانی در خارج از کشور شعبه ندارن، خدمات بیمه مسافرتی خود را از طریق شرکتهای کمکرسان ارائه میدن. به این صورت که مسافر ایرانی از شرکتهای بیمه داخلی مثل ملت، آسیا، ایران، سامان، پاسارگاد و… یک بیمه مسافرتی خریداری میکنه و این شرکتها طی قراردادی با شرکتهای بیمهگر خارجی مثل Reise-Schutz ، Evasan ، SOS ، Allianz و… در ارتباط هستن و حمایتهای پوششی در خارج از کشور را از طریق آنها ارائه میکنن.
همچنین در بعضی سفارتخانهها تنها یک شرکت مشخص جهت صدور ویزا توصیه میشه و مسافران به آن کشور حتما باید بیمه خود را از شرکتی که سفارت معرفی کرده، خریداری نمایند.
بیمه مسافرتی ایران
بیمه ایران یکی از شرکتهای ارائه دهنده بیمه مسافرتیه. بیمه مسافرتی ایران یکی از معدود شرکتهای بیمه است که علاوه بر پوششهای اصلی، پوشش بازگرداندن کودک بیسرپرست به کشور محل اقامت و پوشش جستجو و نجات بیمهگذار در صورت وقوع حادثه (تا سقف ۵۰۰۰ یورو) را ارائه میده.
همچنین در بیمه مسافرتی ایران، هزینه فوریتهای پزشکی تا سقف ۵۰,۰۰۰ یورو پرداخت میشه.
بیمه ایران خدمات بیمه مسافرتی خود را از طریق شرکت کمکرسان اواسان(Evasan) به بیمهگذاران ارائه میده.
بیمه مسافرتی ملت
بیمه ملت یکی دیگر از شرکتهای ارائه دهنده بیمه مسافرتیه که اکثر پوششهای اصلی بیمه مسافرتی را ارائه میده.
این بیمه در قالب سه طرح بیمه حوادث مسافران عازم به خارج از کشور، بیمه مسافران ورودی به ایران و بیمه حوادث گروهی تورهای مسافرتی عرضه میشه.
محدودیت سنی بیمه ملت برای این بیمه ۸۵ ساله و فرانشیز آن ۲۵ یورو برای هر خسارته.
محدودیت سنی بیمه ملت برای این بیمه ۸۵ ساله و فرانشیز آن ۲۵ یورو برای هر خسارته. شرکت کمکرسان بیمه مسافرتی ملت، شرکت رایزشوتز Reise Schutz)) است. به این معنی که بیمه مسافرتی ملت از طریق این شرکت کمکرسان به بیمهگذاران خود خدمات رسانی میکنه.
بیمه مسافرتی سامان
یکی دیگر از شرکتهای ارائه دهنده بیمه مسافرتی، بیمه سامان هست که برای ارائه خدمات خود با شرکت کمکرسان بینالمللی Mideast همکاری میکنه.
بیمه مسافرتی سامان علاوه بر ارائه پوششهای اصلی، پوششهایی مثل پوشش بیمه سرقت و آتش سوزی منزل در زمان سفر، جبران هزینههای کنسلی سفر و امکان استفاده از آمبولانس هوایی را ارائه میده.
از مزایای مهم بیمه مسافرتی سامان میتوان به خدمات ۲۴ ساعته به زبان فارسی و پرداخت مستقیم هزینهها در کشور مقصد اشاره کرد.
بیمه مسافرتی SOS
شرکت sos در واقع یک شرکت کمکرسان ارائه دهنده خدمات بیمه مسافرتیه که شرکتهای بیمه مختلف مثل بیمه پاسارگاد، بیمه آسماری، بیمه دانا و … بیمه مسافرتی خود را از طریق این شرکت به بیمهگذاران ارائه میدن.

نحوه دریافت خسارت بیمه مسافرتی
پرداخت خسارت در شرکتهای کمکرسان به دو روش انجام میشه.
حالت اول شرکتهای کمکرسانی هستن که امکان پرداخت خسارت در محل حادثه را دارن. به این معنی که شما باید موقع بروز حادثه، با شماره شرکت کمکرسانی که روی بیمهنامه مسافرتی درج شده تماس بگیرید و با اعلام نام، شماره بیمهنامه و مدت اعتبار آن، حادثه رخ داده را توضیح بدین. در این حالت شرکت کمکرسان بر اساس حادثه رخ داده اقدامات لازم را انجام میده و هزینه خسارت را به صورت مستقیم یا از طریق ارگان مربوطه (مثل بیمارستان و …) به بیمهگذار پرداخت میکنه.
حالت دوم شرکتهای کمکرسانی هستن که امکان پرداخت خسارت در محل حادثه را ندارن. در این حالت شما باید هزینه خسارت رخ داده را شخصاً پرداخت کنین و بعد از بازگشت به کشور، با ارائه صورت حساب هزینههای پرداخت شده، خسارت خود را از شرکت بیمهگر دریافت کنین.
اصل بیمهنامه مسافرتی
اصل و کپی گذرنامه
اصل فاکتورهای پرداختشده
گزارشهای مربوط به هزینه (گواهی فوت، کپی شناسنامه، گواهی پزشکی بیمارستان و غیره)
هزینهها و خسارتهایی که توسط بیمه مسافرتی پرداخت نمیشه
هزینههایی که بیمهشده شخصا و بدون اطلاع و موافقت شرکت بیمه متحمل بشه.
هزینههای مرتبط با بیماری سابقهدار، ابتلای مجدد به بیماری مزمن یا ادامهدار و یا عوارضی که بیمه شده قبلاً از آن آگاهی داشته .
موارد ناشی از جنگ، تجاوز نظامی، اعمال دشمنان خارجی، مخاصمات (جنگ اعلام شده یا نشده)، جنگ داخلی، قیام، شورش، تروریسم و عملیات نظامی، بلوا و ناآرامی اجتماعی.
مباشرت، مشارکت یا معاونت در عمل مجرمانه.
هزینههای مرتبط با شرکت در مسابقه اسب دوانی، مسابقه دوچرخه سواری و هر نوع مسابقه یا نمایش با وسایل موتوری و شرکت در تمرینات و مسابقات ورزشی حرفهای نظیر کوه نوردی (صعود حرفهای)، هوا نوردی و هرگونه پرواز، غار نوردی، غواصی، ورزشهای زمستانی یا تمرین به منظور شرکت در مسابقات رسمی و یا نمایش و یا هرگونه ورزش و تفریحی که بهطور معمول و معقول خطرناک تلقی میشه.
تشعشعات هستهای یا هر مورد مربوط به آن.
زایمان در خلال سه ماه مانده به موعد زایمان و سقط جنین اختیاری.
هزینههای مرتبط با مصرف مواد مخدر، مشروبات الکلی و داروهای روان گردان به استثنای داروهایی که با تجویز پزشک ذیصلاح مصرف شده باشه.
هزینههای مرتبط با حوادث شغلی و کار.
هزینههای مرتبط با اختلالات و بیماریهای مادرزادی.
پیشگیری یا واکسیناسیون.
هزینههای مرتبط با فیزیوتراپی.
انرژی درمانی، آفتاب درمانی و درمان به منظور زیبایی، معالجه از طریق چشمههای آب معدنی.
هزینههای مرتبط با بیماریهای روانی و جنون.
هزینههای مرتبط با خودکشی و یا اقدام به خودکشی.
چطوری از بیمه مسافرتی استفاده کنیم؟
اگر در طول سفر خارج از کشور برای بیمهگذار اتفاقی بیفته، بیمهشده باید با شمارههایی که بر روی بیمهنامه درجشده، تماس بگیره و با ارائه شماره بیمهنامه و نام و نام خانوادگی و همچنین مدت اعتبار بیمهنامه، حادثهای رو که برایش رخداده رو شرح بده، تا شرکت کمکرسان به ایشان کمک کنه. شرکتهای کمکرسان به زبان فارسی مسلط اند.